Zdravlje i njega kože - savjeti

Svi volimo sunce, izležavanje na plaži, kupanje, no voli li to i naša koža?

Nije potrebno dodatno objašnjavati glavnu dobrobit sunca, a to je da ovisimo o njemu i bez njega nema života. Sunce je korisno za mnoge procese u našem tijelu, no treba se pridržavati načela umjerenosti da bi očuvali zdravlje i ljepotu kože. Jedan od osnovnih koristi sunca je stvaranje vitamina D za koje je potrebno dnevno 15-ak minuta. Izlaganje sunčevoj svjetlosti pridonosi prevenciji bolesti srca, reducira krvni tlak, umanjuje rizik od razvoja dijabetesa, jača imunitet, pojačava kvalitetu zubnog mesa, štiti od bolova u mišićima ...

Sama pojava sunca pozitivno utječe na psihičko stanje i pridonosi osjećaju sreće. Dokazano je da sunčeve zrake smanjuju stres i ublažavaju simptome depresije i tjeskobe.

Također, dok na tržištu nisu postojali antibiotici najbolja metoda liječenja raznih infekcija bila je terapija suncem tj. helioterapija. Sunčeva svjetlost puni naše baterije, odnosno daje nam snagu i puni nas energijom.

Više...

Zatezanje, peckanje, perutanje, iritacije i osjetljivost kože? Čini vam se da vaša koža ubrzano stari... ? Možda imate suhu ili dehidriranu kožu.

RAZLIKA IZMEĐU SUHE I DEHIDRIRANE KOŽE

Mnogi misle da imaju suhu kožu te koriste kozmetičke preparate namijenjene suhoj koži. Ako se koža peruta, nije nužno da je ona suha već može biti i dehidrirana, a razlika je velika. Da bi se mogla odrediti pravilna njega, najprije je potrebno utvrditi dijagnozu i stanje kože.

Iako termin dehidrirana koža možda zvuči kao teže stanje kože, ono je samo prolazna promjena na koži. dehidrirana koža je zdrav koža te ona može biti normalna, masna, mješovita ili suha. Ovakvoj koži trenutno nedostaje vode, a ona se jednostavno može nadoknaditi nanošenjem hidratantne kreme, brzo upijajućeg laganog sastava i nemasne teksture.

Problem suhe kože je ipak složeniji i dugotrajniji. Suhoj koži nedostaju lipidi, a oni su potrebni da se zaštiti i zadrži potrebna količina vode. Njega suhe kože je vrlo zahtjevna i traži stalnu brigu i njegu. Za njegu suhe kože potrebno je koristiti kozmetičke proizvode masnijeg sastava s lipidima koji prodiru u dublji sloj kože. Također, proizvodi koji sadrže u sebi smiruju perutanje i isušenost kože.

Više...

Ljekovita svojstva maslinova ulja poznata su već stoljećima. U doba Rimskog carstva žene su maslinovo ulje smatrale tajnom vječne mladosti.

DOBROBITI MASLINOVOG ULJA ZA ZDRAVLJE

Gotovo ne postoji program zdrave prehrane koji ne uključuje konzumiranje maslinova ulja. Taj dar prirode donosi toliko blagodati ne samo organizmu, već i koži,da bi bila neprocjenjiva šteta ne koristiti ga. Ulje masline, ploda drveta koje crpi snagu južnog sunca, blizine mora i crvene zemlje bogate mineralima, iznimno je zdravo, kako u prehrani, tako i u njezi kose i kože.

Više...

Alergije su, poput debljine, bolesti modernog svijeta. Prema procjenama stručnjaka, čak petina stanovništva boluje od neke vrste alergije ili njihovih kombinacija bolesti. Što se tiče Hrvatske, onda bi to bilo čak milijun stanovnika, što je zabrinjavajući podatak.

Jedan od vrlo čestih oblika alergije koji se pokazuje na koži je kontaktni alergijski dermatitis. On je posljedica senzibilizacije kože na biološke, fizikalne ili kemijske uzročnike. Biološki uzročnici su biljke, gljive, paraziti i bakterije, dok kemijski mogu biti organski i anorganski, a fizikalni uzročnici su mehanički i termički.

Promjene na tijelu nastaju nakon kontakta s alergenom, najčešće na nepokrivenim dijelovima tijela kao što su lice, vrat, ruke ... najprije se pojavljuje crvenilo na koži, zatim oticanje, mjehurići i upale na kože. Svrbež je prisutan u svim fazama, a u kroničnom stadiju koža postaje zadebljana, puca i ljušti se.

Više...

Toplije i sunčanije vrijeme koje nam stiže, polako budi razne nametnike i insekte u prirodi. Komarci i krpelji nas ubadaju da bi se nahranili našom krvlju, dok ose, pčele i stršljeni to rade samo ako su direktno ugroženi. U većini slučajeva njihovi ubodi su bezazleni, no to ne znači da su ugodni, pa preporučamo izbjegavati bliske susrete s insektima.

Ljubitelj ste slatke hrane, pa kao što vi volite slatko, tako i kukci vole vas i vašu slatku krv. Uvijek napadaju baš vas, pronađu vas dok šetate ulicom, parkom, dok sjedite s društvom u kafiću, planinarite ili u kući... suprotno uvjerenju kako su samo nama drage slastice, voćni sokovi, jaki mirisi, svijetle proljetne boje, strast prema tome gaje i insekti. Insekti vole i mjesta gdje je temperatura tijela viša, a koža tanja, primjerice na pregibima ispod pauzha, prepona, na vratu iza uha i po cijelom tijelu beba. Srećom, kod nas nema smrtonosnih insekata, pametno je izbjegavati i ove nesmrtonosne.  Ubodi insekata nisu ugodni, svrbe, crvene se, izazivaju nelagodu.

Više...

Više članaka...

Stranica 1 od 3

Početak
«
1

Vaša košarica

VirtueMart
Vaša košarica trenutno je prazna.

Online kupnja

Besplatna poštarina za RH. Za sve narudžbe iznad 700,00 kuna

O Silverex-u

Tvrtka Silverex nastala je zahvaljujući korejskom znanstveniku imena Young Choi, koji je nakon dugogodišnjeg laboratorijskog istraživanja i ispitivanja....

Detaljnije...

Silverex srebro - koloidno srebro

Veliki protok informacija na internetu i medijima općenito doveo je do zbunjenosti među potrošačima i iznjedrio osnovni problem –što je  srebrna pjena, a što koloidno srebro?

Detaljnije...

Silverex garancija

Garancija se odnosi na kupnju proizvoda u tvrtci Protega d.o.o. na adresi 22.lipnja 3, 51000 Rijeka ili putem web shopa

Prijava korisnika